Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Muf Puf

23. 3. 2009 15:06
Demagogu!!!

Proč lžete a neřeknete celou pravdu? Je to proto, že ji neznáte nebo ji zamlčujete úmyslně jako většina rádoby ochránců? Proč nenapíšete, že ten lov je dost přísě regulován časovým omezením a počty úlovků? Jenom tady blbnete lidi!Ty informace jsou dostupný na internetových stránkách kanadských úřadů!(Y)

0 0
možnosti
Q

qetinac

23. 3. 2009 15:15
Re: Demagogu!!!

A co má jako být, že jsou počty úlovků regulovány, to je obecně známo.Vůbec to neomlouvá zvrhlost=způsob zabíjení a hlavně zbytečnost zabíjení.Nejste trochu sadista, že toto omlouváte?

0 0
možnosti
M

multikulturista

23. 3. 2009 14:20
Tisickrat mate pravdu,

bohuzel je to volani do pouste...Brigitte Bardotova jiz nekolik desetileti bojuje proti tomuto a jinym masakrum zvirat (velryby, zraloci kvuli ploutvim, psi kvuli masu a srsti, opice v Africe a genocida rady dalsich chranenych druhu zivocichu...). A masakr stale pokracuje...k uspokojeni zvrhleho vkusu nekterych zbohatliku, zhovadilych chuti Japoncu a dalsich Asiatu a chorobne touze po penezich ze strany Kanadanu, Noru a rady dalsich...Fuj, fuj, fuj, ale co delat ?

0 0
možnosti
KA

krabi

23. 3. 2009 15:31
Re: Tisickrat mate pravdu,

BB začala blbnout po přechodu...:-P

0 0
možnosti
LU

pidla

23. 3. 2009 13:54
Kaaarma

0 0
možnosti
C

celim

23. 3. 2009 13:30
No abych řekl pravdu,

tak proti lovu , nebo chovu kožešinových zvířet vůbec nic nemám. Ale všechno se má dělat s mírou. Když nějaký Eskymák uloví tuleně a pak kůži prodá, tak nedojde k decimování jejich stavů, kůže má pak na trhu patřičnou cenu a kdo na to nemá, tak si holt koupí králičí imitaci, neboz umělého vlákna. Ale lovit s klacky v rucejen abych si nahrabal snadno a rychle prachy dost odsuzuji.Zejména způsob, jak se to dělá. Stejně tak je mi proti mysli, když se loví ryby na výrobu masokostní moučky! To by se mělo zakázat!

0 0
možnosti
RG

pecuchet

23. 3. 2009 15:22
Re: No abych řekl pravdu,

Přesně tak, regulace je nutná, alespoň od doby, kdy s ním člověk sám začal a přrozenou rovnováhu začal ovlivňovat. Jde především o to, aby zvířata neumírala trýznivým způsobem.

0 0
možnosti
OU

23. 3. 2009 13:18
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
VV

Veronika T.

23. 3. 2009 13:05
Souhlasím

a petici odesílám. Každý malý krok má smysl.

0 0
možnosti
PP

Zla Lopata

23. 3. 2009 13:03
Myslenka do sveta:

Na zaklade vaseho clanku posilam do sveta myslenku:

Clovece dost. Zpatku do jeskyne a potom na stromy. Prestan pouzivat automobily, elektriku, a nejez maso. Vrat se na uroven dinosauru a prenech misto nejvyvynutejsiho zvirete nekomu jinemu.

Ano zacina lov tulenu. Ostatne nekdy zacina rybarska sezona, nekdy vylovy rybnika, praseci jatka. V drubezarne je vybijeni kazdy den. Take o tom napisete clanek?

0 0
možnosti
JM

Hucul

23. 3. 2009 13:18
Re: Myslenka do sveta:

Nevite, o cem mluvite. Porazka zvirat v Evrope je zakonem nucena byt pokud mozno bezbolestnou. Vyjimkou jsou jen barbarske manyry halal porazky, ktera ma kvuli nabozenstvi privilegia, jako kdyby zvire mene trpelo jen proto, ze ho k smrti utyra mensinovy nabozensky fanatik.

Oproti tomu lov tulenu v Kanade je doslova: umlaceni - malych - tulenatek - klackem - nebo - palici. Pokud na Vas z tech slov nejde hruza, projdeme si je: Umlaceni neni nic bezbolestneho. Bezbranna tuleni mladata jsou hrave dostihnuta lovci, kteri k nim proste prijdou a rozmlati jim udery tupym predmetem hlavicku na kasi. Mladatko zpravidla krici bolesti jeste v okamziku, kdy uz je vetsina jeho krve venku na snehu. Nakonec se ale lovci zadari spravny uder, kterym prerusi michu, a male zviratko muze konecne po nejakych 10-15 minutach zemrit za dohledu sve vyplasene, nedaleko prihlizejici matky.

Mozna se divite, proc tulenatko a ne tulen. Inu, tulenatko ma tu jemnouckou srst, ta z dospeleho tulene je horsi.

0 0
možnosti
RN

rooman

23. 3. 2009 12:30
No takový kožíšek z tuleně - díky za tip na dárek

K tomu rukavičky, šál - to bude doma radosti z kožíšku.....

0 0
možnosti
MK

komentator-1

23. 3. 2009 11:21
a co maso?

Miloši a Vy jste vegetarián? Já totiž moc rozdíl mezi lovem tuleňů a jakýmkoli jiným moc nevidím (kromě toho, že hodně mrtvých zvířat najednou vypadá hůře než jedno). V čem se liší rybolov na moři, kdy jsou do sítí odchytávána celá hejna ryb od lovu v sídlištích tuleňů, lituje je někdo?

0 0
možnosti
JM

Hucul

23. 3. 2009 11:25
Re: a co maso?

Ja bych videla hlavni rozdil v tom, ze v Kanade vezmou palici a rozmlati tulenimu mladatku hlavicku na padrt, aby prustrelem neposkodili kuzi. Oproti tomu je gronska varianta ("pic" a je po vsem, nikdy nelovit mladata) rozhodne milosrdnejsi.

0 0
možnosti
MB

buxus

23. 3. 2009 8:07
Víte, jednu dobu byla hnutí na ochranu zvířat

... u nás velmi "in". Jistě se pamatujete na rvačky s policií na pardubickém závodišti, atd. Já jsem jednou jel tramvají přes náměstí Míru, kde zrovna skončila demostrace (jak jsem se později dozvěděl) proti zacházení s kožešinovými zvířaty ve Švýcarsku. Mladí nadšenci se vhrnuli do tramvaje a cestou málem uzemnili nějakého dědu s holí. Pak obsadili volná místa k sezení a diskutovali, kde budou chránit zvířata příště. Děda plandal na tyči, aniž by je to zajímalo - neměli to v popisu práce - nebyl kožešinové zvíře.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.