Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

12Honzade

30. 4. 2009 20:13
Strejda skrblik versus charita

Me se libi, jak kazdej drzgresle ma plnou hubu dani a adresne pomoci. :) form;adresne to chces, aby ti ty lide libali ruce? S kazdou charitou se muzes preci domluvit, co budes podporovat adresne a pokud das vic i koho s tim chces podporit]. Vetsinou plati, ze ti, kteri davaji "adresne", davaji i "plosne" spolehlivym charitam.

At si velka hlava odpovi sama:), kolik dal(a) adresne penez potrebnym, je to vec osobni volby. Platim sice nemale dane, presto citim potrebu prispet jak adresne, tak "neadresne". IMHO, jestli to nejaka hlava vidi je preci jedno, ne?

PS. Pokud platis velky dane (ja taky), tak to znamena, ze vydelavas hodne penez.:) Pokud v takovem pripade nepodporujes charitu znamena to, ze mas asi nejaky svuj vnitrni problem. Asi tak:)

0 0
možnosti

ac97c

29. 4. 2009 11:45
Jedině přímou adresnou podporu konrétním postiženým.

Nikoliv přes neprůhledné přerozdělovačské organizace. Také nač suplovat stát, když pod záminkou solidarity potřebným vybere nějakou sumu na daních a odvodech paušálně z platu. Když navíc vidím kolik miliard stát jen tak prošustruje... Bohužel je mi líto ale již dávám nedobrovolně na "potřebné" každý měsíc, takže nic. Ale místo somrování od lidí o jejich mnohkrát zdaněné peníze, byste raději měli zacílit tlak na zodpovědné s nakládáním se svěřenými prostředky. Toto je nesystémové a jen se tímto  supluje zahnívající sociální systém.

0 0
možnosti

Velká hlava - největší

29. 4. 2009 8:11
no, pokud budou socky podporovat dementy,

kteří jedou půl republiky grátis kvůli 30,-Kč a na vše se bude "somrovat a žebrat" tímto způsobem, tak já mám vyhlášenou osobní akci XN E P Ř I S P Ě J E ŠX.

Až nebudou mezi manažery státu lidé, kteří vyhrožují , pokud bude subjekt dodržovat zákon, že budou restrikce, tak já na nějaké sbírky :-©

0 0
možnosti

xaeris

29. 4. 2009 7:03
Šalamounské honění si trika nad PARAPLETY

Šmudlové, stát přece vybírá daně proto, aby i těmhle lidem pomohl a ne aby si za ně třeba lesáčtí ředitelští nenažranci vozili zadky v milionových limuzínách.Všelijaká Paraplata tak jen v podstatě podporují tento zvrácený systém, když útěcha ze sto litrů na Staromáku zalepí oprávněnou nespokojenost nad nesmyslným rozhazováním vybraných peněz z daní občanů. 

0 0
možnosti

bull.terrier.pro.cenzora.2

29. 4. 2009 8:13
Re: Šalamounské honění si trika nad PARAPLETY

Souhlasím. Na jedné straně se rozhazují miliardy, třeba na sociální dávky různým nepřizpůsobivým parazitům a kupují auta (viz Lesy) pro politické kariéristy všeho druhu a rozdávají se jim desetimilionové odměny. Na druhé straně se dělají sbírky na ty, kteří to opravdu potřebují. Je to hnus, ale pokud bych přispěl, tak sám před sebou tento hnus legitimuji. Takže bohužel. Na to platím nemalé daně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.