Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O jaká vejce páně Paroubka jde

Kdyby se tolik lidí zajímalo o běhání jako o Paroubkova vejce, joj, to by bylo na světě krásně! Nemylte se, rozhodně tím, že tento a minulý blog se otírají o Paroubkova vejce, nemíním se v žádném případě dát na politiku. Nakonec na politice není nic špatného, když ji dělají politici, kteří mají na mysli jen blaho obce, tedy blaho obecné a nikolivěk pouze a jedině blaho vlastní.

Tady vidíte puvodce všeho Neříkám, a ani to v minulém blogu nezaznělo, že bych házení vejci jakkoli schvaloval. Jen jsem řekl, že i to může být použito k obecnému blahu. Ostatně je s podivem, jak se na jisté okolnosti díváme, pokud je nazíráme z odstupu. Díváme-li se v televizi na záběry z parlamentů zemí, kde jsou lidé trošku více temperamentní než jsme my u nás, tak se na házení vajec, rajčat, dortů, rozdávání pohlavků mezi politiky díváme s pobavením. Jen se to začne dít u nás, tak v tom vidíme něco nepatřičného. No, možná to bude tím, že mezi zdravými vejci se občas objeví nějaký ten pukavec :) a lidé kolem ČSSD se bojí, aby jednou jeden nepřilétl a v plné síle nedal ostatním znát, že na celém tom humbuku okolo JISTOTY něco smrdí.

Minimálně tady smrdí to, jakým způsobem lidé, kteří mají především dbát zákonnosti, ji bezostyšně zašlapávají do země. Jsem zvědav, jak pak budou vysvětlovat, že se jejich sympatizanti chovají stejně a budou si brát - jako jejich předchůdci po roce 1948 - vše, co se jim bude líbit, bez toho, aby toho nabyli poctivou prací. Taky by mě zajímalo, jak se podaří rádoby jedinému panu a vládci Středočeského kraje Ráthovi I. vysvětlit a doložit ty miliónky, které rozdal z krajského rozpočtu, tedy z daní, formou třicetikorunových poukázek svým věrným poddaným!

Když jsem se zmínil mezi svými známými, že chystám pokračování blogu z pondělí a že se chystám psát na téma Paroubkových vajec, dostal jsem SMS, v níž stálo: „To bude horor?" Popravdě řečeno, měl jsem spíše obavu, aby to nakonec nebyla tragédie, ale snad ne, zvláště, když si promítnu za vejci páně Paroubka odpověď jeho manželky, když se jí novináři ptali na to, co jí na něm nejvíce zaujalo a ona odpověděla: „Jeho sexy mozek?" Tenkrát jsem nechápal, teď už mi ve spojitosti s těmi vejci začíná svítat. No je to opravdu horor :).

Ale abych se vrátil k původnímu tématu. Na tom mítinku v Chebu mě zaujalo, jak pánové kandidáti do Evropského parlamentu říkali, jak se přičiní, aby zrovna o tomto kraji se v Evropě vědělo a co všechno pro lidi z tohoto kraje vymohou. Přitom celé volby ČSSD do Evropského parlamentu jsou vedeny v duchu domácí politiky. Je zajímavé, že když mají všichni v ČSSD takovou starost o Evropu, dělali všechno proto, abychom se v rámci Evropy co nejvíce zviditelnili jako neznalci, co se nedokáží domluvit ani na vlastním pískovišti. Někdo tady trošku moc kecá.

Neříkám, že vláda Mirka Topolánka byla bez chyby, nikdy jsem ODS nevolil, asi to byla chyba, že jsem dával vždy přednost menším stranám, které mě více zaujaly svými programy. Říkám ale, že jedině vláda Mirka Topolánka měla odvahu začít se změnami, kterých se ty ostatní vlády bály, protože by si na nich nabily ústa. Ona si je nabila. No a co? Pokud ale necháme vyhrát Paroubky a Ráthy, dostaneme náhubky, tedy na ústa, všichni a to i ti, co je budou volit. Prohlédnutí a procitnutí z kocoviny způsobené jejich mámivými, neuskutečnitelnými sliby bude pro jejich věrné opravdu truchlivé, možná že si pak oni připraví na své spasitele pár ve skrytu schovaných, dobře uzrálých černých vajec.

Autor: Miloš Škorpil | čtvrtek 28.5.2009 9:15 | karma článku: 30,25 | přečteno: 1782x
  • Další články autora

Miloš Škorpil

DĚKUJEME – BĚŽTE

Děkujeme, odcházíme! Zajímavý nápad, sbalit si kufry a běžet. Nic proti tomu, za první republiky a i dříve za Rakouska Uherska chodili lidé do světa na zkušenou, aby poznali, jak to ve světě chodí, aby poznali, že všude je chleba o dvou kůrkách a nikde do huby pečení holuby sami nelétají. Určitě na to mají nárok i lékaři, akorát by neměli zapomínat na Hippokratovu přísahu a taky proč šli studovat medicínu. Jestli proto, aby se měli v životě dobře, tak je dobře, že odchází, ať prominou, já si stále myslím, že lékařem se stává člověk proto, aby bylo dobře, aby se cítili dobře – zdraví a fit jejich spoluobčané, a když to dělají dobře a se srdcem na dlani, tak se pak budou mít dobře i oni. Svou zkušenost však musí v životě zažít každý z nás, tak jim zamávejme a vyprovoďme je slovy – DĚKUJEME – BĚŽTE ...

15.1.2011 v 8:45 | Karma: 11,45 | Přečteno: 1108x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

Společné vyběhnutí do roku 2011 s Běžeckou školou

Že to máte trošku z ruky, abyste přijeli třeba do Chebu, Prahy, Jablonce, Kutné Hory, Krkonoš, Pelhřimova ... NEVADÍ. Že budete ráno po Silvestrovském veselí znaveni – NEVADÍ. Že, že, že ..., NEVADÍ, my žádné výmluvy nebereme, my s nimi vyběhneme :).

8.12.2010 v 8:19 | Karma: 7,43 | Přečteno: 868x | Diskuse| Pozvánky, akce

Miloš Škorpil

Film, který stále běží a nemůžete ho zastavit …

... tak přesně takový pocit mám nyní, a jak pročítám ohlasy na Františkolázeňskou 21 hodinovku, tak vidím, že nejen já. Je to stejný pocit, jako když slezete z běžeckého pásu – taky vás to nutí jít stále dopředu ...

21.11.2010 v 21:42 | Karma: 7,45 | Přečteno: 920x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

Musíš být vítěz – zabíjí naši (dětskou) duši

Od malinka slýcháme : „Musíš být vítěz, musíš být nejlepší, musíš se víc snažit, abys vyhrál, abys měl lepší známky“, postupem let se požadavky stupňují, „musíš se snažit, abys více vydělal, abychom si mohli pořídit lepší bydlení, měli lepší auto, mohli jet na lepší dovolenou ...“. Není divu, že to v lidech zabíjí duši, nejhorší na tom je, že tím je zabíjena dětská duše ještě dříve, než se může rozlétnout a poznat, proč na tento svět přišla. Není divu, že už od dětských let nevíme, co si s životem počít a to se pak s námi táhne do té doby, než řekneme: „A DOST, TOHLE TEDY OPRAVDU NECHCI, PROTO JSEM SE NENARODIL/NENARODILA!“

8.11.2010 v 7:38 | Karma: 11,43 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Společnost

Miloš Škorpil

Jak najít cestu zpět do ráje - ke kořenům

Běžíce přes kořeny, zakopáváme, nadáváme na ně, zlobíme se na stromy, že nám je staví do cesty, při první příležitosti je odsekáme, zalijeme do asfaltu či do betonu a libujeme si, jak jsme na ně vyzráli.

30.9.2010 v 7:56 | Karma: 9,01 | Přečteno: 1002x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 133
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1494x
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.