Mně se líbí dělat to, co dělám a tak to dělám – třeba pálit čaroděj

4. 05. 2009 5:37:07
Dostal jsem upozornění, že články o Deštníku :) porušuji pravidla blogu, takže Velká hlava může být v klidu, to ale neznamená, že bych přestal dělat to, o čem jsem přesvědčen, že má smysl. O komentáři Velké hlavy jsem se dozvěděl nejdříve zprostředkovaně od lidí, co jej četli a rozhořčeni mi zavolali. V prvním okamžiku jsem vzplál „spravedlivou" zlobou a vznikl následující text:

Miloš Škorpil
Máš-li smutek na duši, svěř se tetě Libuši a nebo raději ne, s tou by to mohlo seknout. Raději si najdi vykotlanou vrbu a šeptej do její dutiny slova svého zmaru. Možná se ti uleví, možná ne, rozhodně bych ti ale nepřál dostat se někdy v životě do situace, v jaké jsou lidé, kteří vyhledávají pomoc například Centra Paraple, nebo Světla pro svět, či jakékoliv takovéto organizace, která je zaměřená na pomoc lidem s určitými konkrétními problémy. Pak bys poznal, že ne všechno je možné nechat na sociálním systému státu, a že něco jako lidská solidarita není jen výmysl těch, co tě chtějí připravit o těžce vydělané peníze. Nakonec i v daleko silnějších ekonomikách a státech se skutečně dobře fungujícím správním řízením se bez podobných organizací neobejdou. Navíc a naštěstí, většina lidí sociální cítění má. Problém náš je v tom, že jsme byli 50 let přesvědčováni, že socialistické = sociální a tak v tom má řada lidí ještě guláš, na nějž pak lákají své voliče strany, které mají ve svém názvu slovo sociální, ale myslí tím socialistické!

Na hrubý pytel hrubá záplata se také říká. Asi vám někdo v životě hodně ublížil, že jste své srdce zakryl pod tu nejhrubší záplatu, kterou ani lidské neštěstí nedokáže projít.

Rovněž se říká: „Řezat, řezat, řezat!" Možná je to právě to, co vás v životě postihlo a tak nyní řežete, řežete a řežete, padni komu padni. Bohužel, nebo možná bohu dík, záleží z jakého pohledu se na to díváme, to chodí tak, že s čím člověk zachází, tím také schází a ne jen na těle, ale i na duchu.

V názvu tohoto blogu jsem se zmínil o pálení čarodějnic, nebylo to něco mimo mísu, neboť tím bylo míněno, že jsem se měl v pátek večer možnost zúčastnit jedné z akcí, kdy se pálily čarodějnice a při níž se myslelo na paraplegiky, a nejen myslelo. Celé se to odehrálo v Děčíně. Bylo úžasné sledovat moderátorku, jak lidi motivuje. Bylo úžasné sledovat více než tisícovku lidí, kteří se motivovat nechali a běželi pro paraplegiky, aby jim pomohli a měli lepší život.

Při té příležitosti došlo v diskuzi i na to, jak někteří lidé nechtějí vidět a nechtějí slyšet, stejně jako dřív. Proto také jako dřív (dřív myslím roky 1945 - 1989 u nás) dělají, že problém není a tím si myslí, že je vystaráno. Proto také mohou lidé naletět na špek 30 korunovým Ráthovkám v lékárnách a podobným dalším výmyslům naší slavné sociálně-socialistické demokratické strany. Když vidím jejich bilboard o jistotě, tak se mi svírá nejen žaludek. No jak ale správně Velká hlava napsala - věci se mají řešit principiálně, takže je čas se principiálně vzpamatovat a říci si, zda chceme žít zase za železnými oponami, nebo se volně toulat po všech končinách naší krásné matičky země. Já jsem rozhodně za to druhé.

Je to vše jen o nás a na nás, budeme-li pasivně přihlížet, nebo zalézat do svých chlívků vystrašení prasečí chřipkou, pak ten, komu nebo na nějž věříme, s námi.

Autor: Miloš Škorpil | pondělí 4.5.2009 5:37 | karma článku: 16.07 | přečteno: 1346x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.06 | Přečteno: 751 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.53 | Přečteno: 2781 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 320 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.38 | Přečteno: 223 | Diskuse
Počet článků 133 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1494
Běžec, poradce a propagátor běhání a zdravého životního stylu. třikrát oběhl Českou republiku, úspěšně zdolal Spartathlon – běh z Athén do Sparty, drží řadu rekordů v netradičních sportovních disciplínách. Každý týden vede tréninky v pražské Stromovce a ve fitku Školka na Praze 4 – Chodov a přestože ho nejvíce zaměstnává jeho Běžecká škola, nenechá ho lhostejným nic co se kolem něj ve světě děje.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...